От ЦСКА решиха да се отблагодарят на Динамо (Букурещ) за трансфера на Флорентин Петре, като пратиха в тима от северната ни съседка защитника Яник Бумсонг. От вчера братът на френския национал Жан-Ален Бумсонг тренира в румънската столица, информира в днешния си брой вестник „7 дни спорт”. Според румънското издание „Газета спортурилор” именно Петре е препоръчал тъмнокожи бранител на родния си клуб. За разлика от дребничкия халф, трима треньори у нас не видяха нищо качествено в Бумсонг. Първо Миодраг Йешич го отпрати от ЦСКА в Локомотив (Пловдив). После Аян Садъков закова защитника на резервната скамейка на Лаута. Това лято Пламен Марков привика Яник на лагера в Правец, но не остана очарован от изявите му.

Най-късно утре пък ЦСКА трябва да подпише договор със Страсбург за трансфера на капитана си Емил Гъргоров. Собственикът на „армейците” Васил Божков се е съгласил на цена от 500 000 евро. Бизнесменът направил компромис с халфа заради вярната му служба на Армията. Любопитното е, че през 2002 година Бадема бе привлечен от Локо (София) за същата сума – 1 милион лева.

В същото време Васил Божков гарантира още веднъж пред треньора, че стопира продажбите на други титуляри. Трансфери на на Тиаго Силва, Валентин Илиев и Велизар Димитров засега остават в сферата на спекулациите.