Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разкри, че възнамерява да изгради боеспособен отбор, който до няколко години да намери своето място по българските и европейските терени. "Искаме да направим "план 2010". На един треньор трябват поне 3-4 години, за да може да изгради силен тим. Именно това е нашата цел", сподели наставникът на "армейците" в предаването "Спортен свят" по "Нова телевизия".

Специалистът призна, че отборът се нуждае поне от половин дузина попълнения на различните постове. "Трябва задължително да привлечем един централен бранител, двама крайни защитници, един креативен халф, две крила и един нападател. Изготвил съм списък, в който за всеки пост има по няколко варианта. Всеки трансфер ще става с изричното му одобрение", довери Младенов.

Наставникът прие изминалия сезон като "провален", но подчерта, че проблемът не е бил финансов, а кадрови. Според него някои от футболистите като Гийом и Фуртадо не са отговаряли на класата на ЦСКА, а други като Роберт Петров и Георги Илиев са изкарали сезона на инжекции.

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ