Христо Стоичков отново показа, че има много остър език. Треньорът на Литекс отвърна на председателя на фенклуба на Левски Владимир Владимиров - Гугутката, който го нарече "кюрд". Ето какво още сподели той пред "Труд":

“На този гълъб ли е, гугутка ли е, най-много да му оскубят перушината някъде. Обиждал ме бил. Мен пък ми е кеф, когато го пердашат, докато с хората си краде по села и паланки. След като е толкова ербап, да дойде и да застане на два метра от мен. Ако някой си мисли, че ми пука какво са написали за мен, да пляска с ръце от радост. Мен такива толкова много са ме плюли, че трябваше вече да съм хвърлил топа, ако им се връзвах”".

Стоичков коментира и поведението на феновете на последния мач Литекс – Левски. “Нали има закони, има наредби. Нека БФС да си спази правилниците и решенията да са адекватни. Каквото пише, това да е - отнемане на точки, мачове пред празни трибуни. При Левски проблемите с феновете са рецидив. След като е така, да играят всички мачове до края на първенството без публика. Подчертавам дебело - играчите и треньорите не са виновни заради някои от тези измислени герои. Тези така наречени фенове отидоха навремето до Барселона, за да правят зулуми по магазините. Мислеха си, че са в Долно Нанагорнище. После властите пращат в България видеозаписи с хайдутлука им. Срамна работа. Сега направили същото и на Български извор, а после питат защо ги били там. Футболът ни стана за смях.

И затова наистина ме е срам, че съм защитавал герба на България. В момента сме между трагедията и смеха. Някакви похарчили по три милиона евро за селекция и само се перчат. Повече от очевидно е, че има съдийска тенденция срещу Литекс. Правят всичко възможно да ни смачкат. Да смачкат мен. Некомпетентни хора управляват футбола ни. Това е проблемът. Затова ще дойде Сараево или някой от този малък калибър през лятото и ще ни отсвири. Историята си я знаем добре, повтаря се почти всяка година. Но ви обещавам - няма да се оставя! Много битки съм печелил с характера си. Ако си мислят, че ще ме пречупят, сбъркали са човека. Много са сбъркали!”, завърши Стоичков.