Бивши и настоящи звезди на България и на Астън Вила се събраха на Националния стадион "Васил Левски", за да излята в благотворителен мач под мотото "Да подкрепим Стан", от който да бъдат събрани средства за борба с левкемията, болестта, от която Стилиян Петров страда. Патронът на инициативата няма право да лети заради лечението си, но въпреки това бе мислено с всички в София и направи кратко изявление преди двубоя.

"Винаги съм мечтаел да играя за националния отбор. Всеки път с фланелката е било чест и съм наистина горд, че малко или много съм носил радост на феновете”, обяви Стилиян Петров, след което се обърна към националния селекционер Любослав Пенев.

"Искам да поздравя Любо за работата, която върши. Показа, че не става само с хленчене, той започна да работи. Изгради силен, боеспособен отбор, който да защитава цветовете на България. Пожелавам им успех. Все пак половината ми живот е минал в една незабравима приказка и кариера".

Отварям една нова страница в моя живот. Тече организацията около фондацията ни, да направим нещата в България още по-добри. Призовавам всички фенове да напълнят стадиона и да покажат колко сме единни всички българи. Все още не ми позволяват да не летя. За мен щеше да е наистина прекрасно да съм част от този ден. Надявам се като пусна телевизора, очите ми да се напълнят със сълзи от това, което ще видя", каза още бившият капитан на България.