Капитанът на националния отбор Стилиян Петров бе видимо разочарован и може би дори отчаян от представянето на тима срещу Уелс и загубата с 0:1.

Това, което показахме не може да бъде приемано като игра на отбора. Имаше малки наченки на футбол, но допуснахме елементарни грешки, бяхме разпокъсани. Това, че оставаме последни, наистина е недопустимо.

Но ние каквото и да говорим, не можем да вкараме дори гол, това е основното. Имахме някакви положения. Искам да поздравя Георги Терзиев, който беше най-добрия на терена, а също така и Александър Тонев. Също така бих похвалил и Домовчийски. Но те са млади, не са израснали за големия футбол, те са млади и трябва да се учат.

Не съм съгласен, че трябва да се отказваме от футболисти като Димитър Бербатов и Мартин Петров. Мисля, че ако те бяха в състава, лицето на отбора днес щеше да бъде съвсем различно.

За мене е недопустимо да няма публика, независимо от резултатите. Да, наистина, положението не е добро. Но отборът трябва да бъде подкрепян.

Попитан как ще коментира отказването на Благой Георгиев и пресконференцията, която даде той днес, Стилиян Петров отвърна:

"Аз не искам да коментирам неговото решение и мотивите му. Аз се отказах един път и съжалявам за това свое решение. За мене усещането да си в националния отбор е неповторимо. Смятам, че Благо Георгиев прави грешка с това свое решение, казвам го от опит".

Петров трябваше и да коментира евентуалните шансове за следващите квалификации за световното първенство през 2014 г.

"Не можем да говорим за никакви шансове, ние дори гол не можем да вкараме. Има време до следващите квалификации, ще видим кой ще бъде треньор, все пак тук имаме навика често да ги сменяме", каза още халфът.