Фаворитът за ново попълнение в ЦСКА Ойенкачи Амунеке, за когото “Тема Спорт” писа преди време, нямал никаква представа, че е пред трансфер на “Българска армия”, пише "Тема спорт". В момента нападателят е обвързан с Витория Сетубал, но се споразумя да напусне клуба, след като получи последните си две заплати. Мениджърска война обаче е на път да провали сделката с армейците. Агентът Серафим Гамбоа, който има отлични връзки у нас около преминаването на Донижио Индзаги в Черно море, твърди, че е получил пълномощно от ЦСКА да преговаря с тима от Сетубал за правата на нигериеца. Футболистът обаче има друг официален представител – Оскар Диаз, който пък от своя страна все още няма лиценз. Амунеке изрази изненада, че е обект на трансферни преговори, и обяви, че не е наясно с интереса на българите към него. “Не ми трябва неговото разрешение. Аз имам пълномощно от ЦСКА, което ме оторизира да преговарям директно с Витория в рамките на един месец”, обясни Гамбоа.

 Освен от некоректни бизнес отношения Амунеке се оплака и от расистки обиди от ексцентричния агент. “Онзи ден бях на парти до малките часове на деня и не си бях взел телефона. Когато се прибрах у дома, установих, че съм получил около 20 sms-а от Серафим, пълни с обиди за произхода ми. Причината беше, че отказах да подпиша договор за сътрудничество с него”, обясни кандидат-нападателят на ЦСКА.

 Гамбоа, разбира се, побърза да отрече твърденията и обясни, че някой друг е използвал телефона му, за да прати обидните съобщения на футболиста. 

ИВАН ЧЕНЧЕВ 
СТАНИМИР САПУНАРОВ, "Тема спорт"