Един от най-популярните фенклубове на Левски – „София-Запад”, разпространи декларация до медиите, с която нападна ръководството на ЦСКА заради вчерашната декларация на ”армейските” шефове, в която се изразяваше недоволство от определената като ”ниска” санкция от два мача лишаване от домакинство и 3000 лева глоба за поведението на агитката на Левски по време на финала за Купата на България срещу Литекс. Според ултрас групировката на ”сините”, президентът на ЦСКА Александър Томов и неговите подопечени трябва първо да гледат проблемите в собствения си клуб и след това да коментират противниците си.

Sportal.bg представя на читателите си пълния текст на декларацията на фенклуб ”София-Запад”:
По повод разпространената вчера /30.05.2007 година/ декларация на ръководството на ПФК ЦСКА АД, чрез която бяха отправени груби нападки срещу привържениците на Левски – София, Клубът на привържениците на Левски “София – Запад” изразява следното становище.
Категорично и решително се противопоставяме на опитите на групата неудачници съставляващи актуалното ръководство на четирибуквието с петолъчката да дават характеристики и определения на най – многобройната и вярна публика в България.
По принцип не бихме се занимавали с подобни “творения” и провокации на червените ръководители, защото смятаме, че и без нашата позиция всеки трезвомислещ човек в Република България сам може да прозре в тях очеизваждащия и отчаян стремеж на некомпетентното и компроментирано в очите на собствените си фенове ръководство на ЦСКА за прехвърляне на проблема от “болната на здравата глава”.
В този случай обаче, сме длъжни да реагираме, за да пресечем всеки опит за очерняне на милионите сини привърженици от страна на хора, които в този момент би следвало да се намират в най тъмните и дълбоки миши дупки на лишения от европейски лиценз военен обект в “Борисовата градина”.
Политиката да се нападат привържениците на Левски по медиите, да бъдат обвинявани в хулиганство и вандализъм, да се говори за чувство за безнаказаност в съучастие с БФС, е просто поредният жалък опит на господата от ЦСКА да оправдаят зрелищното си поражение чрез всевъзможни конспиративни теории, пъклени заговори и подмолни операции, родени и отглеждани единствено в техните замъглени съзнания.
Призоваваме г-н Томов и подчинените му преди да говорят за хулиганство да погледнат действията на собствените си привърженици, които нееднократно през годината бяха в центъра на не една и две подобни прояви.
Нека си спомнят за наказанията на баскетболния ЦСКА, за ексцесиите по време на миналогодишния финал за Купата на България, за причакването на собствения си автобус на магистрала “Тракия”, за псуването и нападането на собствените си футболисти и не на последно място - за вербалните атаки от всякакъв вид срещу авторите на вчерашната декларация.
Нещо повече хулиганството се превърна в запазена марка на ЦСКА и благодарение на самите футболисти на клуба, които се биха като хамали /трима на един по цесекарски/ и на няколко пъти едва бяха разтървавани да не набият изпълнителния директор.
Нека преди да дават оценки за г-н Батков, който като юрист със сигурност знае какво говори когато каза, че полицията превишава своите права, да отчетат факта, че в ръководения от него клуб няма нерешени проблеми с лиценза на стадиона, няма неплатени заплати и премии, няма дългове към държавни институции и частни лица както и че същият този клуб получи признанието за европейски облик от най – висшите органи на УЕФА.
Нека първо да погледнат състоянието на сектора за гостуващи привърженици на собствения си стадион, който наподобява концлагер с изпъкналите си шипове, ръждива ограда и изронен бетон.
И най–накрая нека онези, които мъдро разсъждават кое се наказва със затвор и кое не, да помислят с какво се наказват данъчните измами, неизрядните към фиска платци, умишленият фалит, нарушенията на трудовото и екологичното законодателство. За десерт могат да се запознаят и с термина “набеждаване” по смисъла на Наказателния кодекс.
Уверени сме че ако се понапънат над няколкото поставени теми за размисъл ще разберат, че думи като “феърплей” в техните уста будят само иронични усмивки и искрено съжаление у широката общественост.
Или може би господата са се заели да пазят полицията от “посегателствата” на „сините” привърженици с идеята за по–снизходително отношение от нейна страна към тях в най – близко бъдеще.....
Дерзайте господа, живейте си според Вашите критерии и продължавайте да потапяте феновете си в лепкавата омая на розово червената илюзия, като в старомоден черно – бял индийски филм.