Селекционерът младежкия национален отбор на България Александър Станков видимо беше в отлично настроение след грандиозния успех на неговия тим над Украйна с 3:0 в първата квалификация за Европейското първенство в Португалия през 2007 година. Българският специалист зарадва всички в Киев, като говори на чист руски език. Както е известно, преди време той изкара една година в руския Криля Советов, където водеше дублиращия отбор. Ето какво сподели той на пресконференцията след срещата.

- Г-н Станков, как видяхте мача?
- Искам първо да поздравя домакините за второто им място на ЕП тази година. Имах удоволствието да наблюдавам този тим на живо в Португалия. Забелязах, че футболистите играят много силно. Дълго време ги разучавах и се постарах да подготвя момчетата си за двубоя. Постигнатата победа ни дава шанс, ако надвием и Хърватия, да отидем на финалите на ЕП.

- Не очаквахте ли повече от тима на Украйна?
- В последните години украинците показаха много силни игри и затова очаквах да победим. Винаги се получава така. След голямо постижение всеки отбор допуска известен спад в изявите си. Не трябва да пренебрегваме и факта, че ги нямаше 4-5 от най-добрите играчи, които вече не са в тази възрастова граница. Това се видя на терена.

- Какви са ви взаимоотношенията с Христо Стоичков?
- Преди година имаше проблеми в отношенията между селекционера на младежите и този на мъжкия отбор. Но ние със Стоичков се познаваме много отдавна и по тази причина той ми позволи да ползвам Валери Божинов и Чавдар Янков. Главната задача пред мен е да подготвям футболисти за първия отбор. Но ние също си имаме цели. Не би било правилно младежки отбор да няма цел, която да се опитва да постигне.