Новият наставник на Етър Калоян Чакъров ще трябва да решава сериозни кадрови проблеми за мача от деветия кръг от "А" група срещу Миньор в неделя. Чакъров замени уволнения дисциплинарно в началото на седмицата Цанко Цветанов.

За мача с Миньор, за Етър няма да играят контузеният Георги Гайдаров, на когото предстои операция на коляното, както и на Йоан Пивати и Грегори Жандре, които са ангажирани с националните отбори съответно на Мартиника и Гваделупа за срещите от турнира за Купата на нациите на Карибите от 20 до 28 октомври.

В същото време Луис Едуардо и Ели Маркес не тренират пълноценно заради травми, а Радослав Анев, Милчо Макенджиев и Четин Садула също се оплакват от различни здравословни проблеми. 

"Луис Едуардо не тренира, тъй като старата му контузия се възобнови и може би дори ще се наложи хирургическа интервенция. Ели Маркес има разтежение от последния мач и в момента се лекува. Анев имаше два дни лечение и от днес вече тренира с отбора, Садула също пропусна две тренировки, но и той вече тренира пълноценно. Оплаквания от болка в ходилото има Макенджиев, която му пречи, но от днес е на разположение. Проблеми има, но не сме притеснени, защото вярвам, че можем да преодолеем трудностите", каза Чакъров, цитиран от БТА.

Той отхвърли спекулации за бойкот в отбора заради забавени плащания.

"Няма да има бойкоти, отиваме да играем и спечелим мача. Футболистите на Етър са мотивирани. Настроението е спокойно. Имаше разговор с ръководството, което увери играчите, че е на тяхна страна и прави всичко възможно да създаде атмосфера за работа. Така че се готвим за един сериозен мач. Нека не се заблуждаваме, че Миньор е слаб съперник. Те запазиха състава си от миналия сезон, имат опитни играчи и това, че нямат точки, не означава, че ни чака лесен мач. И ние сме в подобна ситуация. Очаква ни тежка битка и само едно сериозно отношение ще ни позволи да покажем каквото можем", смята Чакъров.