Българският национален отбор по футбол се събра на лагер-сбор преди световните квалификации срещу Италия в събота и Грузия на 15 октомври. Селекционерът Пламен Марков сподели очакванията си на пресконференция.

"Бих бил доволен на 4 точки от двата мача, които ни предстоят, но те не биха ни гарантирали класирането. Всеки мач е важен, защото носи точки", заяви Марков.

"Радващо е, че Мартин Петров се връща в игра. След като Мартин е играл вчера срещу Ливърпул, ще трябва да играе цял мач в събота. Поради контузии отпадат Димитър Рангелов и Чавдар Янков. След преглед от доктора на тима ще стане ясно дали Валентин Илиев ще може да вземе участие в срещата с Италия", допълни селекционерът.

Марков отбеляза, че отказалият се Игор Томашич ще липсва на тима. Селекционерът подкрепя идеята за намаляване броя на чужденците в първенството на "А" група.

"Групата в тази квалификация е равностойна и, като изключим Италия, всички имат възможността да се класират на световното първенство", завърши Пламен Марков.

От 16:00 часа националите ще проведат тренировка в комплекса "Царско село".

Пресконференцията на Пламен Марков вижте в прикрепения файл.