Старши-треньорът на ЦСКА Пламен Марков призна, че румънският нападател Александру Пицурка е бил привлечен от клуба без негово знание. "Не познавам Пицурка, не съм го наблюдавал. Той е привлечен без мое знание, коментира Марков на пресконференция днес, на която присъстваше и репортер на Sportal.bg. - Все още не мога да кажа какви са неговите качества, защото досега той е провел едва две тренировки, като на едната не съм присъствал аз. Това е твърде малко време, за да мога да го оценя. В момента, в който бъде картотекиран, ще го използвам. В разговор с него разбрах, че е доста назад в подготовката. Иначе като физически данни е добре".

Пицурка обаче няма да бъде включен в групата за гостуването на Литекс тази събота. Другият, който със сигурност няма да играе срещу ловчанлии, е Валентин Илиев, който все още лекува контузия. Наставникът на "армейците" сподели, че игралите в националните отбори са изморени, но са в добро здравословно състояние. Пламен Марков не отрече възможността ЦСКА да привлече и нападателя на Локомотив (Пловдив) Владислав Златинов, въпреки че вече си осигури услугите на Пицурка. "Той може да бъде привлечен, точно както беше привлечен и Пицурка. Ако ръководството прецени, ще го вземем", заяви Марков. Той изрази надежда, че ръководството на клуба ще привлече още някой играч. "Надявам се да стане така, защото отборът има нужда.".

Марков коментира и наложените на футболистите наказания от страна на ръководството. "Нямам представа защо глобите бяха обявени точно сега, това е решение на ръководството и не мога да го коментирам. Нормално е да има разочарование сред играчите заради санкциите", каза Марков
Той беше категоричен, че тимът на ЦСКА отива за победа в Ловеч в утрешния мач от третия кръг на българската "А" група. "Получихме предложение от Литекс мачът да бъде изтеглен за събота и се договорихме. Очаквам да стане хубав мач. Литекс е много добър отбор, от дълго време между първите три клуба в България. Ставал е шампион, представя се добре в Европа, има играчи в различни национални отбори. Не мисля, че мачът ще е лесен за нас, но същото важи и за Литекс. Не отиваме като обречени, искаме да изиграем един добър мач и да победим", категоричен бе Марков.

Той заяви, че времето за подготовка преди началото на сезона не е било достатъчно. "Когато поех отбора, казах къде има проблеми с подготовката. Сега се опитахме да решим тези проблеми. Времето не ни беше достатъчно, но то е еднакво за всички отбори. При всички положения играем за победа с всички сили", каза треньорът на "червените".

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА