Старши-треньорът на ЦСКА Пламен Марков не приема протестта на част от привържениците на клуба, които изразиха недоволството си след спечелването на турнира за Купата на България. Независимо че „армейците” разбиха Черно море с 3:1, при награждаването феновете издигнаха плакати с надписи „Вие се радвате на купата, а ние питаме къде е титлата” и „Една купа не може да измие срама”.

 „Говорих с някои от тях още тогава и те ми казаха, че не искат тази купа. Ами да вземем да я върнем тогава”, заяви Марков в Дискусионен клуб „Футбол.БГ” в столичния ресторант „Битбургер”. Според наставника реакцията на феновете е нормална, след като ЦСКА не е станал шампион, но пък не е резонно да се омаловажава успеха във втората по сила надпревара у нас. Бившият държавен селекционер е наясно, че винаги ще бъде под напрежение в ЦСКА. „Този клуб е с големи амбиции и привържениците винаги искат титлата. Тука винаги е трудно и натиск ще има. Но няма такъв отбор, който винаги да печели всичко. Никъде го няма това в света. След идването ми на „Българска армия” тимът стабилизира играта си. Не съм си правил илюзии обаче, че можем да станем шампиони през завършилото току-що първенство. В доста от мачовете бяха лишен от основни футболисти, което оказа влияние. Най-слабото ни представяне беше в Смолян срещу Родопа (0:1). Вярвам, че ЦСКА ще има по-добро лице следващия сезон”, продължи Пламен Марков. ""

 Специалистът от Севлиево призна, че оферта в клуба има единствено от страна на АЕК за Тиаго Силва. Такава обаче няма за Йордан Тодоров, за когото се говори, че е искан от Миодраг Йешич в Партизан. „Моето желание е Данчо да остане в тима. Ако Йешич иска да вземе примерно Матич или Мутавджич, съгласен съм те да напуснат”, каза още треньорът на „армейците”.

 Все още не е ясно кои точно футболисти ще бъдат привлечени до началото на подготовката на 15 юни, защото това зависи от това кои футболисти ще си тръгнат. Пламен Марков изрази притеснението си от факта, че възстановяването на нападателя Стойко Сакалиев върви със закъснение. Наставникът изрази мнение, че може би ръководството на клуба трябва да вземе мерки за по-добрата работа в Детско-юношеската школа на ЦСКА.

Част от пресконференцията на Пламен Марков в Дискусионен клуб "Футбол.БГ" можете да видите в нашата видео секция ОЩЕ ВИДЕО!    

 

РАДОСЛАВ СТОЙКОВ