Националният отбор на България по футбол излетя за Прага, където във вторник (16 октомври) играе с Чехия квалификационен мач за Мондиал 2014. На летище "София" селекционерът Любослав Пенев заяви, че е очаква тежък мач, но като цяло е спокоен за срещата.

"Всичко е наред, пътуваме с пълна група за Прага. Остава ни още една тренировка, а утре е мачът. Надявам се да се върнем с точки и то не 1, а 3. Очаква ни сериозен и тежък мач, мачът срещу още един от участниците на последното Европейско първенство”, каза пред журналистите Пенев.

Травмите на защитника Петър Занев и на халфа Георги Сърмов са отшумели и те заминаха днес като част от националния отбор за Прага. Контузиите им попречиха да вземат участие в срещата с Дания. От първоначалния списък на селекционера Любослав Пенев отпаднаха Емил Гъргоров, който не е възстановен, както и наказаните защитници Иван Бандаловски и Веселин Минев.

"Няма да има кой знае каква промяна в стила ни. Ще се опитаме да играем до противниковата врата, към каквото се стремим винаги. Лично аз съм спокоен за този мач, а мисля и футболистите са спокойни и уверени. Знаем, че не играем срещу случаен противник. Не мога да сравнявам Чехия и Дания, защото това са различни отбори като стил. И щом са били участници на Европейското първенство, значи са силни отбори. Очаквам да се получи интересен сблъсък на терена”, каза още Пенев.