Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков е получил 2-годишна ефективна присъда от Окръжния съд в Стара Загора. Бившият футболист е признат за виновен по две от повдигнатите му обвинения. Първото е за неизгодна сделка за водния цикъл на Сливен и щета за 571 783 лв., а второто обвинение е квалифицирано като принуда върху директора на териториалното звено на НАП в Сливен Петко Дюлгеров.

Ако влезе в сила, присъдата ще бъде излежана в затворническо общежитие. В 15-дневен срок бившият кмет на Сливен има право да обжалва пред Апелативен съд – Пловдив.

Йордан Лечков е един от "Златното поколение" на България, които завършиха четвърти на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Той започва кариерата си в Сливен, след което преминава в ЦСКА, а впоследствие в чуждестранните Хамбургер, Олимпик (Марсилия) и Бешикташ преди да се завърне в България, където завършва професионалната си кариера.

През 2003 година е избран за кмет на Сливен, а четири години по-късно печели втори мандат. Лечков е отстранен от длъжност през 2010 година, заради няколко обвинения за злоупотребяване със служебна длъжност и търговия с влияние. През 2011 година отново бе кандидат за кмет на Сливен, издигнат от ГЕРБ, но загуби балотажа от кандидата на БСП Кольо Милев.