Отзиви на българските играчи след победата на Армения във втория мач на националите ни от квалификациите за световното първенство през 2014 г., спечелен от нашия отбор с 1:0.

Иван Иванов: "Радвам се, че взехме три точки от този домакински мач и се надявам, че така ще бъде и в следващите ни срещи. Във всяка среща трябва да се борим за максимума от точки, който можем да прибавим, защото така ще остане отворен пътят ни към финалите в Бразилия.

Наистина има позитивна промяна в отбора, но всичко дойде от  треньора. Той промени нашия облик. Вкара агресия в играта, създаде и добра атмосфера. И всичко това когато е налице, ето и  точките вече започват да се трупат.

Искам специално да благодаря на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев, както и на масажистите за това, което направиха за мен и успяха да ме вдигнат на ниво за мача. Сега ни чакат нови два тежки мача срещу Дания и Чехия през октомври".

Николай Михайлов: "Доста неприятен отбор, да не казвам по-силни думи. Но ние изпълнихме указанията на треньора ирегистрираме едно добро начало с 4 спечелени точки. Пожелавам сега на моите съотборници всички да са живи и здрави и в по-добра форма през октомври. Знаете, че някои от момчетата, като Станислав Манолев, не играят редовно, а други като Ивелин Попов, смениха отбора.

За съжаление, такива мелета като това през второто полувреме, се случват. Жалко, че губим Светослав Дяков, който е много добър футболист и той ще ни липсва. Вече имаме повече  вяра, но в никакъв случай самочувствие. Мисля, че като цяло сега се представихме добре, а и другия месец ни чакат още два тежки мача.

С Италия играхме по-силно, а днес просто си личеше умора. Искам да поздравя Иван Иванов, който игра с подут глезен, но с инжекции и показа, че е истински мъж".

Светослав Дяков: "Не може да се оправдаваме с напрежение, защото в професионалния футбол винаги има напрежение. На нас ни трябваше тази победа, беше просто задължителна и се радвам, че я постигнахме.

В ситуацията с червения картон, съдията ме извика и ми каза: "Не се притеснявай, на тебе само жълт". Аз му отвърнах, че вече имам един и това ще ми бъде втори. А той отговори: "Знам", и ме отстрани от игра. Стана меле и двата отбора си изпуснаха нервите. Не е приятно да те изгонят в световна квалификация, но важното е, че устискахме. Трудно ми беше да гледам отстрани как момчетата се мъчат без мене след червения картон".

Илиян Мицански: "Завършваме този цикъл от квалификациите позитивно. Мисля, че ако продължим да се борим така и да се раздаваме, ще имаме реални шансове за три точки във всеки мач. Чувствам се много добре в този национален отбор, като у дома си. С голяма част от момчетата сме израснали заедно".

Владимир Гаджев: "Изпълнихме програмата минимум. Целта беше да спечелим 6 точки, но с 4 отиваме към следващите два мача през октомври. Продължаваме да тренираме, борим се. Не сме фаворити и в момента, но с такива игри можем да спечелим още точки и да влезем в сметките. Арменците не ни изненадаха, защото не им оставихме шанс да играят. Знаехме, че  не са лош отбор".

Станислав Манолев: "Има още много мачове в квалификациите. Показахме днес дух, така трябва във всеки мач и може и да се класираме. Мисля, че в тези два мача не само, че започнахме да вкарваме голове, но и оправихме стила си на игра. Като цяло заслугата за това, което се случва, е на националния селекционер Любослав Пенев и на всички в щаба.

В средата на второто полувреме стана едно неприятно меле, но аз не бях наблизо и не видях всичко. Но един от арменците удари Светослав Дяков с глава и оттам тръгнаха разправиите.

Има още много мачове до края на квалификациите. Никой при нас не се заблуждава и аз мисля, че Любо Пенев няма да позволи някой да лети в облаците".