Поражението на България от Украйна в София през този месец ще се отрази върху класирането на "лъвовете" в ранглистата на ФИФА и те ще паднат до 51-ата позиция в новото й издание, прогнозира сайтът Football-rankings.info.

Онлайн изданието пресмята как ще се промени класирането на националните отбори на база последните им резултати. България беше направила страхотен скок в класацията с четирите си мача без загуба от старта на световните квалификации. Това отреди 40-о място в списък за Любо Пенев и компания в последното издание на ранглистата.

Украйна обаче ни победи с 1:0 в контрола на 14 ноември, а това беше и последният официален мач на страната ни за тази година. Именно заради поражението от украинците България ще слезе с 11 места в класирането до номер 51, когато ранглистата бъде обновена на 19 декември.

От групата ни за световните квалификации най-напред остава Дания, която бележи спад с една позиция до 23-ата. Чехия остава на 29-о място, а Армения скача от 82-а на 75-а позиция. Малта е на 145-о място. Все пак класацията не е официална и все още е възможно да възникнат малки размествания.