Нови вандалски прояви белязаха взаимоотношенията между феновете на ЦСКА и Левски. След като вчера (четвъртък) "червени" ултраси нападнаха автобуса на юношите на "сините" след мач между двата отбора в елитната група, днес "армейците" оскверниха изрисувания от привържениците на Левски портрет на Георги Аспарухов край прохода Витиня.

Фенове на ЦСКА нападнаха автобуса на Левски >>

Ликът на Гунди бе залят със зелена боя, а около него личаха надписи ЦСКА.

Феновете на Левски взеха отношение и по двата въпроса, но засега само в текстова форма публикувайки две декларации.

За първия случай от четвъртък дори се заядоха с треньора на Стойчо Младенов, който наскоро упрекна левскарите, че са загрявали с фланелки с надпис 7:2 преди дербито за Купата.

Стойчо изригна срещу Левски: Жалко. Едни и същи хора сеят омраза >>

Ето първата декларация:

"Смятаме, че е недопустимо подобни неща да се случват по време на мач на подрастващите, където трябва да се възпитава любов към спорта и в частност към най-популярната игра. Нецивилизовано е хора с бухалки, да ритат, блъскат и заливат с боя клубния автобус на противника. Безспорно е, че организацията на стадион "Българска армия" е на доста ниско ниво и ние апелираме за засилена охрана по време на юношеските срещи. Само преди няколко дни старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ни обвини в действия, които сеят омраза. В контекста на събитията от вчера, неговите твърдения са меко казано несериозни и абсурдни. Сигурни сме, че компетентните органи в БФС ще вземат адекватно решение по този случай", се казва в декларацията на "сините".

Втората проява още повече разгневи "сините" и от Националния клуб на привържениците излязоха с ново обръщение.

Вижте го на втората страница! 

 

"Докато ние, привържениците на "Левски" почитаме своята история и легенди, жалките бедни души едва събират 2,88 лева за кофичка боя и с пълното си съзнание оскверняват паметта на най-великия футболист в историята на България. Те не са по-различни от тези, които оскверниха паметника на Апостола! 

Те не уважават страната! Те мърсят, рушат и поругават паметта на велики личности! Това са те - четирибуквие, което буди само и единствено съжаление в нас."

Случките от днес и вчера само част от изглежда нарастващото напрежение между "привържениците" на двата гранда. Те се въздържаха от изцепки в двата мача помежду им в последния месец, но не се спират със заниманията си извън стадиона. Съвсем наскоро бе атакуван волейболния ЦСКА, като видимо от фенове на Левски от залата на "Червено знаме" бяха откраднати топки и маратонки от иначе доста закъсалия финансово волейболен клуб. Преди това фенове облечени в червено атакуваха привърженици на Миньор на мач в Ихтиман във "В" група, но впоследствие се разпространи версията, че това са били запалянковци на Левски, които очевидно са искали да набедят "колегите" си от "червения" лагер.