Президентът на УЕФА Мишел Платини призна, че не знае за проблема на Стилиян Петров.

На 30 март миналата година капитанът на националите ни бе диагностициран с левкемия. На заседанието на Изпълкома на УЕФА, французинът бе попитан какво ще пожелае на Стенли. При въпроса той вдигна рамене и каза: "Не съм наясно, не знам за какво става дума". След като журналистите му обясниха за случая, той каза: "Пожелайте му късмет в справянето му с болестта от мое име".

Президентът на УЕФА беше запознат и с инициативата на Астън Вила и БФС за благотворителен мач на 25 май между ветерани на английския клуб и български футболни звезди.

Платини засипа с похвали президента на БФС Борислав Михайлов. Французинът призна, че шансовете на бившия вратар да стане вицепрезидент на УЕФА не са големи към момента, тъй като има други членове с повече стаж.

"Ако имам отбор, аз бих искал Бобо да бъде на вратата. Но
той вече не играе. Михайлов е един от членовете на изпълнителния комитет, чийто мандат не е застрашен при предстоящите рокади. На конгреса в Лондон се освобождават осем места, а кандидатите за тях са девет души.

Българският футбол и вашата федерация се справя повече от добре със своите задачи. Това съм го казвал и лично на Бобо. Продължавайте все така стабилно да управлявате футбола си. Висока ценя работата на Борислав Михайлов и БФС. Знам, че той върши много работа в труден момент. Не казвам това, защото ми е приятел, а защото работи много добре наистина.

Поздравявам ви и за представянето на националния ви отбор, който се справя много добре в квалификационната група с Чехия, Дания и Италия. За 1-ото място ще ви бъде трудно да се преборите, но в момента сте 2-и и можете да го задържите. Още повече, че се намирате в много трудна група", каза Платини.

Двамата с генералния секретар на централата Джани Инфантино обясниха и за работата си срещу уредените мачове, залаганията и подобни вредни влияния, наречени не много правилно черно тото.

"В момента, в който разберем, че в първенството ви, а и
където и да е по света, има уредени мачове в полза на залози, въпросните хора ще бъдат извадени за винаги от футбола, а санкциите към всички участници в процеса ще бъдат възможно най-големи. Знаете, че имаме система за следене, която работи по 24 часа на ден в 365 дни в годината. И правим много, за да го ограничим максимално.

Ако не успеем, това ще убие любимата ни игра. Всяка подобна информация се изпраща в съответната федерация, а след това тя търси съдействието на компетентните ортани, обясни френският ръководител на Европейската футболна федерация. Видяхте колко хора бяха арестувани миналата година. Така че ние продължаваме с нулева толерантност към подобни действия", каза още Платини.