Бързоногото крило на българския национален отбор Мартин Петров разкри, че има оплаквания от дясното си коляно. Офанзивният футболист на Атлетико (Мадрид) пропусна повече от половин година след скъсани кръстни връзки в дясното коляно. "Усещам някакво напрежение в дясното коляно, същото каквото имах и преди контузията в лявото през есента. Именно затова утре ще мина на магнитен резонанс, да видим дали всичко е ОК ", довери най-добрият български футболист за 2006 година при завръщането на "лъвовете" в София, цитиран от радио "Дарик".

Снощи "лъвовете" победиха с 2:0 Беларус в евроквалификационен мач от група 7 и запазиха шансове за място на континенталния форум догодина в Австрия и Швейцария. Петров призна, че тези притеснения го измъчват от около 2 седмици и желае да предприеме всички възможни мерки, за да не се стигне до тежка контузия.

Относно изминалия двубоя Марто изрази задоволство от постигнатата победа. "Важното е, че всички си подадохме ръка и видяхме, че този мач трябва на всяка цена да го вземем. Няма какво да коментираме, какво е било при Стоичков, какво е било тук. Гледаме напред и не се връщаме назад, това е", заяви родният национал. Крилото разкри, че бившият селекционер Христо Стоичков се обадил в отбора и е пожелал успех преди квалификацията с Беларус.

Снимка: Reuters