Станислав Манолев пусна съобщение в официалния си сайт, в което разяснява своята позиция около скандала, в който бе замесен. Както е известно, от БФС признаха, че той е бил сред играчите, които са си поръчали каса бира преди мача с Англия. Футболистът на ПСВ Айндховен казва, че съвестта му е чиста и няма намерение да се отказва от националния отбор. Той скочи на националния селекционер Лотар Матеус, като заяви, че не е нормално футболисти, които са тренирали веднъж, да са титуляри срещу Швейцария.

Ето и цялото съобщение:
От мача на националния ни отбор срещу Англия, до ден днешен много се изговори и изписа по мой адрес. Моето име бе замесено в какви ли не глупости и интриги. Нямах никакво намерение да коментирам или да вземам някакво становище по въпроса. Но това, което се случи в последните 24 часа просто преля чашата на моето търпение, затова искам да кажа за последен път следните неща:

Никога на НИКОЙ не съм казвал че се отказвам от националния отбор!!!

Поредната глупост по мой адрес беше че имам проблеми в ПСВ. Такова нещо НЯМА! Треньорът ме освободи за ВЪПОСНИТЕ два дни.

Това, че съм ходил махмурлия на тренировка на ПСВ, е поредната глупост на някой всезнайко. ПОДЧЕРТАВАМ аз нямам никакви проблеми с никой от ПСВ. Между мен и ръководството на ПСВ няма никакво напрежение, между нас има прекрасно разбирателство. Всички в клуба ме уважават и не само това, искат да остана и занапред в клуба, затова и ми предлагат нов договор. Не е случайно и, че две годни подред съм в идеалния отбор на Холандия на поста десен бек.

По въпроса, който засегна Лотар Матеус, че не съм тренирал пълноценно, искам да изразя своето несъгласие. Винаги съм тренирал на 100%, както в националния отбор, така и в клубните отбори, в които съм играл. В този ред на мисли, искам да задам два въпроса:

Първи въпрос: Как така се получава, че АЗ тренирам цяла седмица на 100%, а други хора с по една тренировка попаднаха в титулярния състав на България за мача с Англия?

Втори въпрос: Как така Бандаловски играе титуляр срещу Англия, а след два дни е изкаран от групата с Швейцария, с оправданието, че не е във форма?

Основния повод да напиша това е, че сега виждам в електронните издания в България, че отново се спряга моето име, в нов скандал с някакви каси бири и т.н.

Искам да заявя, че аз не съм поръчвал въпросните каси бири, чист съм пред съвестта си. Странното е, че това много добре се знае, но въпреки това, някой е решил да разкаже поредната лъжа по мой адрес.

Пак казвам, аз не съм поръчвал въпросните бири. Това, че съм трън на някои хора в очите, е друг въпрос, който не смятам да коментирам. Считано от днес нататък няма да коментирам нищо повече по тези въпроси, моля българските медии да не ме търсят за коментар, аз каквото имах го казах.

Искам да кажа и нещо друго много важно за мен като БЪЛГАРИН. Ако някой смята, че по някакъв начин, аз съм виновен за загубите в последните два мача на националния ни отбор, се ИЗВИНЯВАМ на съотборниците си, на треньора, и на цяла БЪЛГАРИЯ.