Чехите смятат, че мачът с България, който ще се играе във вторник, в Прага, до голяма степен ще изясни ситуацията в нашата група "Б".

"Този двубой може значително да изясни ситуацията в нашата група. За тях срещата до голяма степен ще бъде повратна точка в квалификациите. Ако ние победим, това ще означава, че те ще бъдат със седем загубени точки от четири мача, а това е много. Това е една от тези срещи, които могат да направят разлика. Ако вземем трите точки, ще се изравним на върха на класирането с Италия, което е нашата цел след три мача ", каза преди двубоя вратарят Петър Чех.

Защитникът Tеодор Гебре Селасие също смята, че победа във вторник ще бъде голям удар върху надеждите на България за класиране на Мондиал 2014:

"Досега нещата в групата се развиват по наш вкус. Надявам се това да продължи и след вторник. Мачът е много важен, защото при победа ще нанесем голям удар на българите. Честно казано, не познавам добре състава им. Когато кажеш България, се сещаш за Бербатов, а той вече не е част от националния им отбор. "

Към мнението, че мачът Чехия-България е определящ за класирането в нашата квалификационна група се присъедини и селекционерът на домакините Михал Билек.

Ето и какво е положението в група "Б" до този момент:
1.Италия – 7 точки от 3 мача
2.България – 5 точки от 3 мача
3.Чехия – 4 точки от 2 мача
4.Армения – 3 точки от 3 мача
5.Дания – 2 точки от 2 мача
6.Малта – 0 точки от 3 мача