Новият старши треньор на Литекс Любослав Пенев подписа договор за една година с шампионите. Тази сутрин той бе представен от президента на клуба Трифон Попов на пресконференция, преминала при огромен медиен интерес. В неговия екип влизат Радослав Здравков, който ще е първи асистент, досегашният временен наставник Петко Петков, кондиционният специалист Давид Родригес и треньорът на вратарите Здравко Букарица.

"Не беше трудно да взема решение да поема Литекс, а дали ще има промяна в отбора, времето ще покаже. В Литекс ще приложа философията и знанията, които имам като треньор. Чака ни много работа и времето ще покаже и ще даде резултати, разбира се положителни", бяха първите думи на Пенев.

"На никой не му харесва да губи, в момента не е приятно отпадането от евротурнирите. ОК, теглим чертата и започваме да работим отначало. Започваме да работим много здраво и много сериозно. Само това е начинът за постигане на добри резултати. В следващите няколко дни ще имаме достатъчно време да обсъдим ситуацията в клуба и промените, които трябва да се направят. Що се отнася до поставените от ръководството на клуба цели аз мисля, че щом като си тук в Литекс те са високи", допълни още Пенев.

"Аз съм максималист и искам да печеля и побеждавам. Винаги се стремя към първото място, но разбира се това нещо идва с много труд. Сега трябва първо да се потрудим и съм сигурен, че резултатите няма да закъснеят. Една от основните причини да се съглася лесно да стана треньор на Литекс е честността и професионализма, с които се отнасят тук към футбола. Организацията в клуба е доста добра и на мен това ми харесва", заяви новият треньор на Литекс

Що се отнася до бившия му клуб ЦСКА Пенев заяви, че не иска да се връща назад, като сподели още, че се е разделил по прекрасен начин с "червените" и не му е предлагано да се завърне на Армията. Той каза още, че за него няма значение, че ще дебютира като треньор на Литекс точно срещу бившия си клуб ЦСКА. Следващата сряда той смята да направи двустранна игра срещу втория отбор на шампионите, за да се запознае с играчите в "мачова обстановка". Веднага след пресконференцията Пенев изведе "оранжевите" за първо занимание под негово ръководство.