Селекционерът на националния отбор Любослав Пенев даде пресконференция преди двубоя с Армения. Сблъсъкът е в във вторник от 21:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Нямаме излишно самочувствие. Все още сме скромен отбор, който не е постигнал никакви резултати, но се надявам това да се промени.

Загубихме две точки срещу Италия, сега трябва да бием Армения. Съперникът е загадка за тези, които не го познават. Важното е, че спазват тактическа дисциплина.

Ние обаче трябва да ги победим. Вярвам в успеха. Доволен съм от това, което се получава, но това не е таванът на възможностите ни. Обърнахме внимание на грешките, които допуснахме и си взехме поуки.

И не случайно избрахме да започнем в тези квалификации с три домакински мача, защото вярвам, че момчетата ще получат подкрепата. Хората са темпераментни и те дават импулс във важните моменти. Така че очаквам подкрепа от трибуните утре вечер. Загубихме две точки, а не сме спечелили една, но това е история.

Но повтарям от няколко дни задължително да повторим силен мач. Никога не казвам, че задължително трябва да се победи. Но се подготвяме само за победа. Защото, ако искаме да имаме един краен резултат, мачовете трябва да се печелят. Ако не се постигне, това вече е друга история, както се получи онзи ден. Но манталитетът се изгражда само победите. Аз съм сигурен, вярвам в успеха и съм убеден, че ние ще победим. Трябва да играем по същия начин, със същата мобилизация, а момчетата да мислят единствено за мача. Изграждаме отбор с по-различни футболисти, нов стил на игра. Сигурен съм, че момчетата могат още и това не е таван на техните възможности", заяви Пенев.

Селекционерът коментира и добрите новини около Стилиян Петров, който има подобрение в битката си с левкемията.

"Аз получавам информация. Когато трябва съм се чул с него, обяснил съм му някои неща. Пожелавам му бързо и 100-процентово възстановяване. Това е най-важното, да отшуми максимално бързо и да няма никакви последствия. В такива моменти не обичам да се натрапвам". каза още Пенев.