Днес в 20.30 часа на стадион “Българска армия” един срещу друг ще се изправят отборите на Локомотив (София) и Бней Йехуда в мач реванш от втория предварителен кръг от турнира за купата на УЕФА. В пръвата среща “железничарите” спечелиха с 2:0 като гост и така си осигуриха комфортна преднина преди днешната среща. Мачът се проведе в град Сенец в Словакия, заради забраната на УЕФА, за провеждане на мачове на територията на Израел докато там траят военни действия. Сега отборът от квартал “Надежда” е готов да вземе още една победа за самочувствие и за да прибавят нови точки към коефициента на страната ни.
Двубоя се очаква да премине при засилени мерки за сигурност, като на него ще присъстват и агенти на израелските тайни служби МОСАД. Те вече направиха щателна инспекция на стадион "Българска армия" за да се уверят, че там няма заложени взривни устройства.
В отбора на Локомотив обстановката е силно позитивна. Това донякъде притеснява треньорът Стефан Грозданов и той се опитва да отрезви играчите и да им напомни, че тимът не се е класирал за следващия кръг преди да изиграе втория мач. Очаква се "железничарите" да излязат в същия състав с който играха в първия мач, като единствената въпросителна е Саша Антунович, който през последните няколко дни се оплаква от болки в бедрото. Все пак се предполага, че той по скоро ще е готов и ще вземе участие в срещата. Ето и състава на Локомотив: На вратата ще бъде Урош Голубович, пред него в защита ще се разчита на Кристиян Добрев, Диан Дончев, Дарко Савич и Георги Марков. Халфовата линия ще бъде изградена от Христо Коилов, Марчо Дафчев, Калоян Караджинов и Малин Орачев. В атака ще действат Цветан Генков и Саша Антунович. ""
Гостите от Израел явно още вярват в чудеса, защото твърдят, че идват в София за победа, с която да се класират напред. Все пак ако не успеят те ще използват шанса да натрупат международен опит за следващите години. Треньорът Нитзан Ширази ще започне срещата свратаря Енуанема, защитниците Басон, Елкаям, Лушич, Абарбанел, халфовете Овед, Батурина, Ковачевич, Локман и нападателите Асулин и Балдут. Друт любопитен факт е, че първо Бней (Йехуда), а след това и Локо (София) отказаха възможността да тренират на стадион "Българска армия" в часа на мача.

Локомотив (София) - Бней Йехуда (в първия мач 2:0)
мач реванш от втория предварителен кръг на Купата на УЕФА

Вероятни състави:


Локомотив (София): (4-4-2) Голубович - Добрев, Дончев, Савич, Марков - Коилов, Дафчев, Караджинов, Орачев - Генков, Антунович

Резерви: Манолков, Петков, Върбанов, Ст. Дончев, Атанасов, Руменов, Величков

Треньор: Стефан Грозданов

Бней Йехуда: (4-4-2) Енуеама - Басон, Елкаям, Лушич, Абарбанел - Локман, Ковачевич, Батурина, Овед - Балдут, Асулин

Резерви: Юлзани, Асуз, Азулай, Елул, Рали, Дагани, Битон

Треньор: Нитзан Ширази

Съдия: Даниел Сталхамар (Швеция)

Стадион: "Българска армия"

Начало: 20.30