Литекс утвърди имиджа си на най-голямата футболна експортна фирма в последно време, след като реализира поредния си трансфер в Западна Европа. Вчера бившият участник в Шампионската лига Генк склони да брои 500 000 долара за Жан-Филип Кайе, съобщава в днешния си брой вестник „Меридиан мач”. Отделно още 200 000 долара ще влязат в касата на „оранжевите”, ако Генк се класира отново за най-комерсиалния турнир на Стария континент в някоя от следващите три години. Това е срокът на контракта, който французинът подписа с белгийците.

Бранителят бе спешно свален от лагера на Литекс в Правец вчера вечерта, за да си събере багажа в Ловеч и да отпраши за Генк. Според официалния сайт на клуба, днес Кайе ще бъде официално представен и ще даде пресконференция.

Интересно е, че само преди 10 месеца Литекс нанесе сериозен удар на същия този Генк, изхвърляйки го от групите на УЕФА след 2:2 в Ловеч и 1:0 на реванша в Белгия. След втората среща местните медии отбелязаха, че отпадането на белгийците ще им струва около милион и половина евро. Толкова били пропуснатите ползи от телевизионни права и реклами. Жан-Филип Кайе игра и в двата мача на Литекс с Генк, като във втория показа фантастична игра и заеднос с вратаря Витомир Вутов бе главната причина ловчанлии да не получат гол. Това лято Кайе бе искан и от Цървена Звезда, но ръководството на сръбския гранд отказа да плати желаната от Литекс сума.