Ръководството на Литекс публикува изключително критична и обидна декларация по адрес на част от спортните журналисти в България. "Оранжевите" са възмутени от публикация в днешния брой на печатна медия, където е поместена информация, че собственикът Гриша Ганчев е свалил доверието си от наставника Любослав Пенев.

Ето и пълния текст на декларацията, която бе публикувана в официалния сайт на Литекс (предлагаме ви цензурирано съдържание):

Президентът на Литекс Трифон Попов взе отношение отностно лъжливите и обидни квалификации за отбора и треньора Любослав Пенев  в медиите. 

"За пореден път на комплексираните  злобни помияри в българската спортна журналистика им лъснаха голите на**ани задници.” , започна Попов. "Измислиха си информация, че храним футболистите с ябълки!!! Може и да са прави нищожествата... Цената на скрапта доста се повиши и не е рентабилна. А относно “физкултурника” - там където неговото име е записано със златни букви, те не са били и в най-мокрите си сънища. Но това е злобата, омразата и завистта. Тя е присъща на онанистите и некадърниците. Желая им да са живи и здрави!"

П.П: И следващия път като лъжете, си пишете имената! Нали сте мъже!