Ръководството на Литекс благодари на феновете на Левски за поведението им по време на дербито от третия кръг на "А" група между двата отбора в специална декларация. От лагера на ловчанлии са останали впечатлени от толерантното поведение на привържениците на "сините", като го дават за пример как трябва да се подкрепя любимия отбор. "Мачът бе европейски, тимът на Левски и публиката му също", коментира след мача Гриша Ганчев.

Ето и пълния текст на декларацията:

Ръководството на ПФК „Литекс” АД изказва най-искрени благодарности на феновете на „Левски” за толерантното поведение и сдържаност по време на дербито между двата отбора в събота. За разлика от други запалянковци, които неведнъж са превръщали стадиона ни в гр. Ловеч в арена за избиване на комплекси, и са проявявали необяснима агресия към всеки и всичко Вие, привържениците на „сините”, показахте, че отдавна сте стигнали цивилизована Европа. Там където се намира ръководството на отбора и отборът Ви.

Надяваме се, че поведението Ви по време на дербито Литекс – Левски ще служи за пример как трябва да се подкрепя любимия тим, без значение от развоя на играта и резултата.