Юношата на Левски Атанас Курдов по всяка вероятност ще подпише първи професионален договор с клуба до края на седмицата. Това съобщи изпълнителният директор на шампионите Константин Баждеков. Името на родения през 1988 година нападател нашумя в края на миналия месец, след като той изкара едноседмичен пробен период в Тотнъм. Англичаните останаха доволни от представянето на таланта, но според слуховете до договор едва ли ще се стигне. В същото време Курдов, който е голмайстор на юношите старша възраст на "сините", все още не е подписал контракт с родния си клуб.

”Имаме договорка до края на седмицата да се срещнем. По принцип сме изяснили взаимоотношенията и параметрите евентуално той да подпише първи рофесионален договор с Левски", заяви за Баждеков. "За нас е чест, че такъв отбор като Тотнъм се интересуват от наш юноша", допълни той.

Старши треньорът Станимир Стоилов пък беше категоричен, че на този етап не иска да коментира ситуацията с Атанас Курдов. "Футболист, който отказва да подпише професионален договор с Левски, на този етап не ме интересува", лаконично заяви наставникът на шампионите.

Снимка: Стефан Стоянов, Гонг