Треньорът на Вихрен Филип Филипов ходел с оставката в джоба си в последните три седмици, твърди "Тема спорт". Той бил разочарован от слабите резултати на отбора и искал да си тръгне. Преди двубоя с Литекс, който бе загубен от санданчани с гол в последната минута, бившият футболист на ЦСКА връчил писмена молба за напускане на президента Константин Динев. Шефът обаче скъсал документа. Според него Филипов не носи вина за представянето на тима и трябва да продължи работата си.

В същото време стана ясно, че доскорошният изпълнителен директор на клуба Валери Стойчев е получил оферти от три тима. “С Коко Динев се разделихме по съвсем нормален начин. Ние се познаваме от 15 години. Разбирам, че той е в правото си да назначава и да уволнява, когото прецени. Все още не знам какво ще правя оттук нататък. В скоро време обаче ще се разбере”, коментира той.

От ръководството на санданчани не пожелаха да вземат отношение относно намерението на президента на Рилски спортист Юри Галев да повика чужд съдия за мача между двата отбора. През есента двубоят между съперниците бе скандален. Вихрен загуби с 0:1, а след мача босът на самоковци засипа с обиди Валери Стойчев. На полувремето пък бе заплашил рефера Ахмед Ахмед с изкормване.

В Сандански се надяват този път да не се стига до такива моменти, дори и срещата да бъде ръководена от българин. “Никой не печели от подобни ситуации. Който е по-силен да бие”, бе единственият коментар на ръководството по случая.

ВАЛЕРИ ИЛИЕВ, "Тема спорт"