Мениджърът на националните отбори Димитър Димитров-Херо не е доволен от състоянието на стадион „Георге Хаджи” в Констанца. Там на 2 септември нашият тим ще се изправи срещу домакините от Румъния в първата си битка по пътя към Евро 2008 година. В сряда вечерта Херо, заедно със Стоичков и неговият помошник Краси Безински, посети контролата между тима на Виктор Пицурка и Кипър (2:0).

 „На мен този стадион ми се видя непригоден за нормални игри. Много е тесен, а и влажността е прекалено голяма. Много тежко се дишаше”, обясни Димитров пред „Гонг”.

 Той потвърди, че румънците са много силен отбор с класни изпълнителени във всички линии и това 0:2 е било най-малкото, с което кипърците са се отървали. „Не съм изненадан от тима на Румъния. Гледах го няколко мача вече. Имат много технични футболисти. Респектирам съм от класата им, но не и уплашен. Те се надпреварват да твърдят, че ние се страхуваме, но това не е така. Смятам дори, че те са уплашени и затова са преместили двубоя в Констанца”, добави Херо.

""

 Бившият наставник на Нафтекс загатна, че след отличната победа на младежите с 3:0 в Украйна може Валери Божинов и Чавдар Янков да излязат за състава на Сашо Станков и срещу Хърватия на 3 септември в София. По този начин обаче те няма да пътуват за Румъния.