Почетният президент и финансов благодетел на Литекс бе специален гост в предаването "Лице в лице" по bTV. Той говори за актуалните теми в страната и разбира се в българския футбол.

"Аз не стоя зад студентите, но според мен Христо Стоичков е готов за министър-председател. Не вярвам той да влезе в политиката, но ако погледнем реално на нещата той е готов, и за премиер, и за вътрешен министър. Той е много по-бърз от Цветан Цветанов, ако бягат на 100 метра, ще го надбяга. Освен това е и по-добър футболист от Бойко Борисов. Стоичков го познава целият свят", обяви Ганчев.

Той отрече да финансира ново създаваща се партия и отрече твърденията на Яне Янев, че финансирал ДПС.

"Дайте да си говорим сериозни работи. Една политическа мастия – кой е Яне Янев, какво е направил той. Нищо не е постигнал. По едно време му бях много ядосан, но сега вече съм му фен", каза още бизнесменът.

Ганчев представи документи, които го оневиняват по обвиненията към него от страна на прокуратурата и категорично заяви, че държавата е във фалит.

"Държавата е във фалит. Защото всеки, който получи някаква отговорност в тая държава веднага става дупедавец. Ние сме дупедавци на чужди служби, корпорации и т.н. Българският бизнес е удушен", допълни Ганчев.

Втората част от интервюто с Гриша Ганчев: