Литекс обра наградите на традиционната церемония Футболист на футболистите, като негови представители бяха излъчени като победители в двете най-престижни категории. Георги Миланов триумфира при играчите, а Христо Стоичков - при треньорите.

В тази анкета се взима под внимание гласът на футболистите, които гласуват за своите колеги.
Георги Миланов изпревари Емил Гъргоров oт Лудогорец и ветеранът Иван Цветков от Ботев (Пловдив) в най-престижната категория. Той получи за победата си статуетка и картина на художника Борис Богданов.

"Благодаря на моя отбор, защото наградата ми е резултат и на техните усилия. Ние показахме, че това е пътят, който трябва да се следва. Играем само български млади футболисти и резултатите ни не са лоши”, каза Миланов, след като получи наградата си от Стоичков.

Легендата на Барселона и на българския футбол пък изпревари при треньорите Димитър Димитров-Херо от Черноморец и Станимир Стоилов от Ботев (Пловдив).

"Наградата не е моя, а за футболистите и за моите помощници. Те донесоха радост на хората в Ловеч. Трудът, който вложиха, и резултатите, са пример за това как работим, как работи школата. Наградата е и за треньора на националния отбор, а той може да бъде спокоен, защото играчи пак ще има. Независимо, че няма трофеи, аз съм доволен от играта, от раздаването на момчетата в Литекс. Най-важното е да сме без контузии, а времето ще покаже дали сме били прави”, каза Стоичков, след като получи приза си от Антон Попов- началник на Първенствата и турнирите в БФС.

Най-успешният български футболист от играещите в момента Димитър Бербатов награди младите таланти на сезона. Призът грабна Тодор Неделев от Ботев (Пловдив), а след него останаха двама играчи на Литекс- Симеон Славчев и Илия Миланов.

Футболният отбор на Черноморец (Бургас) получи наградата За честна игра, като Димитър Димитров получи наградата от Любослав Пенев. Самият национален треньор също беше удостоен с приз Футболна личност на годината. Капитанът на Левски Станислав Ангелов отсрами софийските отбори с наградата за цялостен принос.