ЦСКА продаде Флорентин Петре на руския Терек (Грозни). Днес играчът се прибира в Румъния, след което утре или в други ден лети за град Кисловоцк, където трябва да започне тренировки към тима на Терек.

По предварителни данни Петре се е разбрал отдавна с руския клуб и няма какво да уточнява. Остава само официално да сложи подписа си под новия договор. Не е известно обаче каква сума ще получи ЦСКА за трансфера на играча, който имаше договор за още една година.Отборът от Чеченската република дебютира тази година в руската Висша лига.

В Терек най-добрият чуждестранен футболист в "А" група за миналия сезон ще играе заедно с бившия си съотборник Валентин Илиев.

Флорентин Петре игра за своя отбор на европейското първенство в Австрия и Швейцария и след кратка почивка пристигна в Боровец, където според официалната информация трябваше да се присъедини към армейците в подготовката за новия сезон.Преди дни румънецът обяви, че е взел решение да изпълни договора си с ЦСКА, който бе за още една година.Днес Той е напусна лагера на тима в Боровец, след като се е сбогува със съотборниците си.