След като разбрал, че номерът със “сложните финансови взаимоотношения” няма да мине, Дражев прибегнал към друг “сериозен” довод в своя защита, който трябвало да обясни на съдебните заседатели причината да не върне кредита. Шефът на отпътувалото от А група недоразумение Чц-Бс-Сф “разкрил”, че е потънал в борчове, тъй като футболните клубове ЦСКА, Локомотив (София) и Черно море са негови длъжници, пише "Тема спорт". Дражев обявил, че има да получава пари от споменатите отбори заради трансфери на играчи. За да го потвърди, размахал и издаден от него неофициален счетоводен документ, според който трябвало да получи от клубовете близо 750 000 лева. Естествено и въпросното “доказателство” не се оказало изрядно.
Заради финансовия батак, в който се намирал дражевият Черноморец – 1919 се пръкнал и най-големият срам за българския футбол – пътническият влак от Бургас до София. Така неусетно активите на бившия отбор минават към тези на изпадналия със седалище в София и на практика в даден момент кредиторите не би трябвало да имат какво да взимат от обявеното във фалит дружество. Сега пък Дражев направи още една нова регистрация на клуба си и отново премести седалището в Бургас. С тези маневри той уж преследва футболни цели, а всъщност се измъква с измама от преследващите го, за да си вземат своето.

 Междувременно днес Бургаският съд ще проведе поредното си заседание по обвинението към Ивайло Дражев, че е причинил двойно убийство заради шофиране в нетрезво състояние. На него трябва да бъде представено становището от двойната съдебномедицинска експертиза, която трябва да докаже, че нараняванията в областта на гръдния кош на подсъдимия са вследствие на удар във волана. Това автоматично ще прати на вятъра твърдението на Дражев, че не е шофирал той, а неизвестен турски гражданин. Направена е и графологична експертиза на подписа на основния свидетел по делото – българин, живеещ в Испания, който е давал показания непосредствено след злополуката. В наскоро направените му признания пред испанската полиция обаче той отрича въобще да е бил на мястото на инцидента.