Селекционерът на ЦСКА Димитър Пенев не приема програмата на отбора за бъдещия шампионат като трудна, въпреки тежките мачове в началото. В първи кръг "армейците" гостуват на неудобния Черно Море, във втори приемат Локомотив (Пд), а в трети играят с Литекс в Ловеч.

"Програмата винаги е трудна, без значение с кого играем в началото. Все някога трябва да се срещнем с всички отбори. Надявам се единствено футболистите да са достатъчно мотивирани, за да изиграем мачовете на ниво" - коментира бившият треньор на националите. "От шампионата очаквам по-високо ниво и се надявам да се даде шанс на младите ни футболисти и юношите, за да се помогне на футбола ни на национално и международно ниво" - каза стратегът от Мировяне.

За дербито в шестия кръг той бе на едно мнение с изпълнителния директор на вечния враг Левски Наско Сираков: "Не е важно кога ще се играе мача, ЦСКА-Левски си е ЦСКА-Левски. А сега ще имате възможност да ни видите в мача за Суперкупата на 30-ти и сами да прогнозирате бъдещите ни двубои" - завърши Пенев.

ГЕОРГИ ВЪЛЧЕВ