"Дано да имаме късмет с руския треньор", каза Димитър Пенев на днешната пресконференция в Марибор преди евроквалификацията Словения - България. Това бе най-любопитната част от изказването на Стратега, който визираше Гуус Хидинк.

Пенев заяви, че е спокоен за поста си и не се притеснява, ако утре седне за последен път на резервната скамейка. "Животът продължава", мъдро отсече селекционерът. - Тежко ми беше само като ме смениха след финалите на Евро'1996, каза още Пенев.

"Имам добри спомени от стадиона в Марибор. Преди финалите на Евро'1996 играхме контрола тук и съм останал с отлични впечатления. Домакините бяха много любезни", заяви наставникът на трикольорите.
   
"Ще играем за победа, за да заличим неприятното усещане в нашата общественост от недобрата игра на българския национален тим. Словения разполага с добър състав, в който мога да откроя Миливое Новакович. Сигурен, че словенците също ще играят за победа в последния си мач от квалификациите и то пред родна публика, каза националният селекционер.

Петър Занев има температура, но със сигурност ще бъде титуляр. Станислав Ангелов ще замени Живко Миланов на десния бек. Други промени в състава няма да има, категоричен бе Пенев.

Титулярен състав на България за мача със Словения: Димитър Иванков, Станислав Ангелов, Игор Томашич, Александър Тунчев, Петър Занев, Благой Георгиев, Стилиян Петров, Христо Йовов, Велизар Димитров, Мартин Петров, Димитър Бербатов