Скандалният Димитър Христолов бе свален от президентския пост в Ботев (Пловдив). На провелото се днес в "Новотел Пловдив" заседание на УС на сдружението с нестопанска цел ПФК Ботев, 35 души гласуваха "за", 1 се въздържа. На него присъстваха бивши членове на ръководството на футболния клуб, в периода 1990-98 година, легенди на клуба, фенове и общественици.

Сдружението е наследник на автентичния футболен клуб, който е създаден през 1990-а година. На заседанието стана ясно още, че Христолов неправомерно е преструктурирал клуба в АД, след влизането си в него през 1999 г.

За председател на 16-членния управителен съвет бе издигнат Марин Бакалов, в състава на УС влизат още ветераните Иван Глухчев, Запрян Раков и Димитър Младенов, бизнесмените Ангел Палийски, Тодор Коев, Христо Андреев и Андрей Павлов, феновете – Божидар Божилов, Крум Хаджиев, Васил Наумов и Николай Георгиев, шефът на УМБАЛ "Св. Георги" доц. Божидар Хаджиев, шефът на "Чистота" Радослав Кошински и общинският съветник Едуард Сарафян.

Всички промени трябва да бъдат утвърдени с решение на съда. Новото ръководство на клуба планира бюджет от 1,5 милиона лева за новия сезон, като 900 000 от тях вече са осигурени.