На извънредна пресконференция ръководството на Черноморец (Бургас) поиска оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

"Повод за пресконференцията е огромното недоволство на нашия клуб от БФС. Настояваме президентът Борислав Михайлов да подаде незабавно оставка. Под негово давление се нарушават наредбите, а това потъпква правата на клубовете", каза изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков.

От клуба изтъкват три конкретни случая, в които, според тях, правата им са били нарушени – преразпределението на отборите, които ще участват в Лига Европа и трансферните скандали с ЦСКА заради Анисе и Платини.

  • Промяната на регламента за участие в лига Европа с Купата на България -  в последните кръгове на миналия сезон стана ясно, че ако носителят на титлата и купата на страната са един и същи клуб, то финалистът за Купата участва в евротурнирите, а не 4-ият в класирането. "Ще заведем дела срещу БФС и ще търсим имуществена отговорност от централата. На каква база Локомотив (Пловдив) участва в Европа, след като в наредбата на БФС ясно пише, че четвъртият в първенството има право да играе в Европа. На базата на какво бе взето това решение", пита Пламен Киряков.
  • Случаят с Анисе Абел - БФС успя да картотекира Анисе в ЦСКА, но не успя да реши дали ЦСКА подлежи на санкция или не.
  • Случаят с Мишел Платини – „от ЦСКА ни дължат пари за него от край време, а лиценз все пак им бе издаден. Искаме лицензирането да се прави директно от комисиите на УЕФА. ЦСКА ни каза: "Вземете тези пари, защото и тези пари няма да видите. Имаме лоби и договорки” , разкри още изпълнителният директор на Черноморец.