Крилото на чешкия национален отбор Милан Петржела заяви, че е доволен от отсъствието на Димитър Бербатов от българския национален отбор. Петржела говори пред журналистите в Прага преди световната квалификация с България, която е във вторник, 16 октомври, от 21 часа.
 

"Настроението в отбора вече е добро, след като спечелихме срещу Малта. Разбира се, би било добре ако беше със суха мрежа, но все пак у нас вече има едно облекчение, защото чувствахме натиск преди срещата. Научихме резултата от мача България- Дания (1:1) на излизане от стадиона. Някой гледаше мача в автобуса и ни извика, за да каже крайния резултат. За нас това равенство очевидно е добра новина.
 

Ясно е, че искаме да спечелим във вторник. Но няма да бъде лесно, защото българите имат добри футболисти и са техничен отбор. Те не са лесен противник. Подробен анализ все още не сме правили. Но със сигурност треньорите имат какво да ни кажат и знаят с кои футболисти трябва да се внимава. Но има време за персоналните задачи. Разбира се, за нас е много по-добре, че Димитър Бербатов отказа да се върне в техния национален отбор. Той е голмайстор, който
може да бележи много голове. От тази гледна точка ние се радваме, че Бербатов отказа да се върне", завърши Петржела.