Нападателят на Ювентус Валери Божинов може и да не бъде повикан за европейските квалификациите с Беларус, разкри новият селекционер на "трикольорите" Станимир Стоилов. "Божинов е в слаба форма. На вчерашната контрола с Македония не показа качества и оптимална форма, за да бъде в националния отбор. Въпреки това до края на май има време и всеки може да влезе във форма", сподели Стоилов на пресконференция днес.

40-годишният специалист заяви, че Илиян Стоянов може да се завърне в националния отбор. "Познавам качествата на Илиян, сега има няколко записа, които трябва да изгледам и чак след това ще видя дали е във форма, за да бъде викнат в националния отбор. Проблемът е, че играе в най-далечното възможно място от България", допълни Мъри. Както е известно, централният защитник играе в Япония с тима на ДЖЕФ Юнайтед.

"Имам нужда от 18 здрави футболисти, които са във форма за двете срещи с Беларус, тъй като целта ни са две победи. Няма да има привилегировани или отхвърлени играчи. Ще следим изявите на всички като Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев от Амкар (Перм), както и на Мартин Камбуров и други. В националния отбор няма звезди, всички тябва да мислят за доброто на България. Целта ни е българите да се радват на националния отбор", заяви Стоилов.

Той смята Здравко Здравков за много добър вратар, но Георги Петков и Димитър Иванков, както Ивайло Петров и Стоян Колев също имат качества за А-отбора на България, коментира Мъри, който не скри задоволството си, че ще води националния тим. "Много съм щастлив, че имам шанс да помогна на България. Трябва да походим сериозно, за да вземем 6 точки от двубоите с Беларус", допълни треньорът на Левски.

ФИЛИП ДРУМЧЕВ

ВИЖ КАКВО КАЗА СТАНИМИР СТОИЛОВ НА ДНЕШНАТА СИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ, КАТО НАЦИОНАЛЕН СЕЛЕКЦИОНЕР, ВЪВ ВИДЕО СЕКЦИЯТА НА SPORTAL.BG