Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че все още е рано да се реши дали България ще кандидтства за домакин на мач от Евро 2020, което ще се проведе в някоко страни на Стария континент.

Както е известно, на заседание на УЕФА Мишел Платини и 15-те членове на Изпълкома на европейската футболна асоциация единодушно гласуваха в подкрепа на идеята юбилейното европейско първенство през 2020 г. да се проведе в различни градове под мотото "Европейско за Европа" в годината, когато се навършват 60 г. от рождението на шампионата.

Решението за процедурата по кандидатстване за домакинство на Евро 2020 ще бъде взето на заседанието на Изпълнителния комитет на УЕФа през март 2013 г.
Определянето на градовете-финалисти за шампионата пък реалистично може да се случи най-рано през пролетта на 2014 г.

"Идеята е на Мишел Платини и той ни я сподели още по време на Европейското първенство в Полша и Украйна. През 2020 г. форматът на шампионата се разширява до 24 отбора, което прави разходите и усилията по организацията на един такъв мегатурнир изключително трудна задача за една или две държави в Европа.

Освен това юбилеят е много подходящ момент да се направят съпричастни към празничната атмосфера на европейското първенство повече държави, а защо не и целият континент. Така много повече хора от различни националности ще могат да се докоснат до същината на Европейското, макар и само за един-два мача", коментира Борислав Михайлов след завръщането си от заседанието на УЕФА в Лозана.

Президентът на Българския футболен съюз допълни, че още е твърде рано да се говори за възможността България да кандидатства за домакинство на един мач от Евро 2020.

"Ще говорим за това в следващите дни", сподели Михайлов.