Бившият нападател на националния отбор на Германия Фреди Бобич е новият изпълнителен директор на Черноморец (Бургас). Днес на специална пресконференция той бе представен от собственика на клуба Митко Събев и треньора Красимир Балъков. 37-годишният Бобич е бивш съотборник на Балъков в германския Щутгарт и голям негов приятел.

"Виждам много добри проекти в Черноморец и ще направя всичко възможно да се стигне до успех в следващите няколко години", заяви Бобич.

"Той има с какво да помогне на Черноморец като опит и знания. Заедно с Фреди Бобич, който е мой съмишленик, ще се опитаме в следващите няколко години да осъществим нашите идеи за изграждане на един модерен европейски клуб", каза Балъков.

На пресконференцията бе обявено още, че вратарят Владимир Стоянов най-веорятно ще бъде освободен от състава. Причината е съмнения в злоупотреба с пари за операция в Германия в размер на 4600 евро.

Във връзка с този скандал първите действия на Бобич като изпълнителен директор бяха свързани с привличането на новия вратар Паскал Борел, бивш играч на Вердер (Бремен).