Българският национален отбор по футбол посреща днес състава на Кипър, в световна квалификация от група 8, на стадион "Васил Левски". Българите са на трето място в групата с четири точки и всякакъв друг резултат освен победа днес, на практика ще ни лиши от шансове за второто място. Тимът на Кипър също има четири точки, но е с по лоша голова разлика от българския тим и заема четвъртата позиция.

Двубоят пропускат Димитър Бербатов, Александър Тунчев, Мартин Петров и Живко Миланов, които са контузени. Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов, който пропусна мача с Ирландия, най-вероятно ще остане на резервната скамейка. 

Очаква се селекционерът Станимир Стоилов да заложи на следните състезатели: Димитър Иванков, Станислав Манолев, Радостин Кишишев, Игор Томашич, Илиян Стоянов, Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Димитър Телкийски, Благой Георгиев, Димитър Рангелов и Ивелин Попов.

В днешния мач Кипър ще разчита основно на Михаел Константину и Димитрис Христофи. Двамата отбелязаха головете срещу Грузия и днес отново ще излязат титуляри. Важен момент в състава е завръщането на опитния защитник Андреас Константин, който изтърпя наказание за натрупани картони и вече е на линия.

Проблемите в състава на гостите са най-вече в халфовата линия, където отсъстват тримата най-опитни футболисти в лицето на Харалампидис от Апоел, Мариус Николау от Апоел и Константинос Макридис от Металург (Донецк).