Българският футболен съюз изпрати официално писмо до ПФК Пирин (Гоце Делчев), в което обръща внимание на ръководството на клуба да се съобразява с текстовете на чл. 46 от Дисциплинарния правилник за сезон 2013-2014.

По смисъла на правилника футболистите, служебните лица, треньори или ръководители на отбор, за който е установено по надлежния ред симулативна игра или влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща, подлежат на изключително сериозни санкции.

БФС призовава ръководството на ПФК Пирин (Гоце Делчев) да запознае служителите си с въпросните текстове от правилника. В тази връзка Българският футболен съюз ще сезира официално и компетентните държавни органи с молба ПФК Пирин (Гоце Делчев) да бъде поставен на специален мониторинг.

Ако представянето на отбора в мача срещу Ботев (Пловдив), изигран на 27.07. 2013 г., се превърне в тенденция през новия сезон, Българският футболен съюз няма да се поколебае да извади ПФК Пирин (Гоце Делчев) от състава на "А" група, за да запази духа на феърплея и
почтеността в първенството.