Старши треньорът на Шибеник Джоли Желко Циглар заяви на пресконференцията тази вечер в комплекса "Царско село" в София, която отбеляза началото на Final Four на дамската Адриатическата лига (NLB Liga), че хърватският тим пристига в българската столица единствено с намерението да спечели трофея. Съставът на Шибеник излиза утре от 16,00 часа в зала "Универсиада" в полуфинален двубой срещу босненския представител Железничар (Сараево).

"Искам да поздравя всички тук и по-специално ръководството на Лигата. Чудесно е, че има толкова много журналисти, което показва, че Лигата представлява нещо сериозно и има авторитет. Като треньор на Шибеник се надявам да спечелим. Това няма да бъде никак лесно, но ще се постараем", отбеляза Циглар.

Той добави, че в неговия тим няма проблеми с контузени състезателки с изключение на Луца Иванович.

"Дойдохме в София в състав, с който сме участвали и в други състезания. Имаме на разположение една участничка, която изпъква от останалите в тима по отношение на талант, опит и височина – Луца Иванович, която обаче има здравословни проблеми и няма да играе.  Що се отнася до останалите обаче, те са в добро здраве и имат желание за борба", завърши старши треньорът на Шибеник.

РАЧО КОЛЕВ

снимка: www.cskabasket.net