Италианският Виртус (Болоня) се прости с надеждите си за финал в тазгодишното издание на турнира за Купа ФИБА-Европа, след като на полуфиналите загуби с минималното 73:74 от украинския шампион Азовмаш. Българското крило на Виртус Илиян Евтимов игра едва 3 минути, за които не успя да се разпише.

Най-резулататен за Азовмаш беше Панайотис Лиаделис с 24 точки, а Рикардо Пауъл добави 16 за успеха. Травис Бест реализира 14 за Виртус, докато Андреа Микелори наниза 12 при поражението на италианския тим.

Украинският състав започна изключително агресивно мача, като не изпусна инициативата до края, независимо че впоследствие спечели с едва 1 точка. На полувремето тимът на Римас Гиркис водеше с 18 точки.

Независимо от това Виртус успя да поддържа напрежението в срещата до самия край. Тогава Байрамович пропусна, а Брет Близард овладя борба за италианците 11 секунди преди края. Това даде възможност на състава от Болоня да организира последна атака, Близард пое отговорност и стреля, но топката се удари в ринга. Байрамович успя да овладее топката 2 секунди преди края, с което донесе победата на Азовмаш.

РАЧО КОЛЕВ, по материали на www.fibaeurope.com

снимка: www.virtus.it