В най-интересния двубой от днешния кръг ЦСКА измъкна като гост победата срещу Спартак (Плевен) с 95:93 в двубой, чиято развръзка не бе ясна до последните секунди. Това бе втори пореден успех за "червените" в гостуванията от новия шампионат. Първото домакинство на ЦСКА е в петък срещу Левски в зала "Универсиада" в София.


В Плевен ЦСКА спечели първата четвърт с 26:21. Във втората гостите отново имаха предимство и почивката дойде при резултат 48:42. Плевенчани успяха да спечелят третата четвърт с 25:21, а 6 минути преди края водеха с 6 точки за 86:80. Баскетболистите на ЦСКА обаче успяха да направят обрат, като по този начин не допуснаха поражение. Много силно се представи американецът Ейдриън Пледжър, който завърши с 26 точки, Брад Трейна добави 15 за успеха.

За статистиката може да се отбележи, че съдиите Марин Механджиев, Искрен Манолов и Боян Алексиев отсъдиха 43 фаула на ЦСКА срещу двойно по-малко - 21 на Спартак (Плевен).“Никога не сме коментирали работата на съдиите, но в мача срещу Спартак Плевен те определено свиреха тенденциозно и слабо. Ние сме критични към работата на треньорския щаб и към играта на баскетболистите, но искаме и съдийската колегия да следи внимателно действията на реферите, които ръководят мачовете в елитната група. Ако искаме да имаме силно първенство и проспериращи клубове съдиите също трябва да са на високо ниво и да не оставят никакви съмнения в своята безпристрастност”, коментира генералният мениджър Емил Коен след двубоя.

РАЧО КОЛЕВ, по материали на www.cskabasket.net

*в материала е използвана статистическа информация на bulgarianbasket.com

снимка: www.cskabasket.net