Крилото на националния тим Теодора Петрова се възстановява в София. Теодора, която подписа договор с ЦСКА, направи тази сутрин тренировка във фитнеса заедно с новите си съотборнички от “червения“ тим, съобщиха от клуба. Теодора не е с националния отбор в момента, защото получи травма на глезена по време на една от контролите с ЦСКА на лагера в Боровец. Прегледът на ядрено-магнитен резонанс показа, че има частично разкъсване на връзки. Все още не е ясно, докога баскетболистката ще отсъства от състава на държавния тим.

В София продължава подготовката на ЦСКА. Следващата седмица “червените” пътуват за Правец, където ще е следващия им лагер. Първоначалните планове бяха за високопланински лагер на Белмекен, но настъпи промяна в програмата. В Правец е и лагерът на мъжкия тим на ЦСКА, така че двата състава ще се подготвят на едно и също място.

“Доволен съм от това, което свършихме до момента. Единствените ми притеснения са свързани с това, че националките – Теодора Петрова, Наталия Топалова, Маринела Агаларова и Силвия Пеева ще се присъединят към подготовката на отбора едва на 25 септември, а първият ни мач от Адриатическата лига е на 30 септември. Ще имаме само 4 дни, което е крайно недостатъчно”, коментира треньорът Георги Божков.

снимка: www.cskabasket.net