Известната баскетболистка и треньорка Стойна Вангеловска подписа договор с женския тим на ЦСКА. Тя влиза в екипа Георги Божков, който вчера сложи подпис под четиригодишен договор с “червените”.

Вангеловска е родена на 5 февруари 1964 г. в Скопие. Тя има 250 мача с националния тим на Югославия. Играе в отбора 10 години и е капитан в продължение на 5 г одини. Като баскетболистка Вангеловска печели куп трофеи. Върхът в нейната спортна кариера е второто място на олимпийските игри в Сеул през 1988 година, а четири години по-рано е пета на Олимпиадата в Лос Анджелис.

Вангеловска печели и много индивидуални награди. Тя е спортист номер 1 на Македония за 1984-а година. Избрана е за най-добър плеймейкър в света през 1984 и 1987-а година. Вангеловска е и вицепрезидент на македонския олимпийски комитет. Биографията й като треньор също е богата. Тя е била  национален селекционер на женския състав на Македония. Селекционер е на “Струга”, с който печели шампионските титли през сезона 2002/2003 и 2003/2004-а година.

Има диплома за икономист и треньор. Говори английски и гръцки.
“Много съм доволен, че успяхме да привлечем такова голямо име в ЦСКА. Надявам се със своя огромен опит и познания, Вангеловска да е безценен помощник на Георги Божков и двамата да успеят да направят добър екип с големи амбиции”, обяви генералният мениджър на ЦСКА Емил Коен. “Мениджърският екип е много внимателен при избора на треньорите и иска да привлече само най-добрите специалисти. Мисля, че с Вангеловска успяхме да изпълним нашата амбиция”, добави г-н Коен.