Националният отбор на България по баскетбол за жени победи като домакин в Перник Гърция с 71:62 (19:13, 25:16, 14:14, 13:19) точки в първата контрола между двата отбора. Проверката е част от подготовката на нашия тим за предстоящите квалификации за европейското първенство през септември в Италия.

"Играхме добре. В края на мача пуснах по-младите момичета и разликата падна. Иначе водихме с 20 точки. Доволен съм. Със сигурност другата седмица ще срещнем по-тежък съперник в лицето на Унгария. Не че Гърция е слаб отбор, но вече се е класирал за европейското първенство", каза старши треньорът Георги Божков.

Участие в срещата взеха Екатерина Димитрова, Албена Брънзова. Димитрова бе с контузия, а за Брънзова това бе първо участие за българския тим в подготовката. "Екатерина Димитрова игра 22 минути, Брънзова също се включи добре има 14 точки", добави Божков.

Двубоя пропуснаха Зорница Костова и Радостина Славова, които тази сутрин за били на системи в Пирогов заради вирус. "Реагирахме бързи и вече са по-добре. но днес дори не бяха в залата", добави старши треньорът.

Най-резултатна за България бе Албена Брънзова с 14 точки, 9 добави сръбкинята с български паспорт Таня Чиров, по 8 точки записаха Елена Йоловска, Теодора Петрова и Наталия Топалова, а със 7 завърши Милена Томова. Втората среща е утре от 18.00 часа отново в Перник.

БТА

снимка: www.cskabasket.net